Viziune


A construi un instrument muzical e o provocare foarte mare pentru mine.Pentru că fiecare persoană are in mentalul sau o anumită "paletă" de frecvente acustice care il "ating" emotional.
Si cum toate persoanele au diferite stări emotionale...aceasta măsură e ceva foarte subiectiv...sunt persoane cărora le plac instrumentele (chitarele) construite de mine, si tot atat de bine pot exista persoane cărora nu le plac chitarele construite de mine...

Pentru mine personal e un mare Dar de la Viata (Dumnezeu) să pot construi chitare clasice.
Existenta mea adeseori a venit in contact cu muzica, iar chitara in toate aspectele ei, dar mai ales cea clasică si acustică, au avut o rezonanta deosebită pentru mine.
Pentru mine a construi un instrument inseamnă să incerc să utilizez lemnul in cea mai nobilă formă de folosire a lui.

Adeseori mergand prin pădure admiram arborii si mi-ar fi plăcut să ii intreb ce au vazut de-a lungul timpului...insă eu nu puteau să imi vorbească... sau eu nu stiam să ii ascult suficient de bine....
Utilizand lemnul eu pot auzi glasul fiecărei bucăti de lemn si fiecare bucată de lemn poate in felul său unic să isi pună propia sa amprenta asupra sunetului produs...
Desi au trecut niste ani de cand am inceput să practic această artă, recunosc că există loc de mai bine, insă ceea ce e cel mai important pentru mine este ca instrumentul să aibă "suflet si glas".

Degeaba arată perfect, dacă "nu sună" asa cum simt eu că ar trebui să sune un instrument..si mai ales să fie "viu", să răspundă asa cum interpretul doreste, cand interpretează o piesă.
Deci, pentru mine e foarte important să fac chitare care să aibă caracter si suflet si care sa fie foarte prezente in spectrul sonor, cu tot spectrul sonor specific chitarei clasice.
Nu doresc nicidecum să construiesc "mobilă", instrumente perfecte din punct de vedere al aspectului, dar care să nu aibă "glas si suflet".

Aceasta este viziunea mea privind constructia de instrumente muzicale...Făcand o analogie cu oamenii, degeaba un om este foarte frumos dacă nu are suflet , inteligentă si intelepciune.

Tot asa si chitarele construite de mine trebuie să aibă sunet, să fie comfortabile cand se cantă pe ele si abia apoi vine estetica instrumentului.